غدیر - عاشورا - انتظار

عقیدتی - سیاسی (اسلامی) به وبلاگ خودتان خوش امدید

غدیر - عاشورا - انتظار

عقیدتی - سیاسی (اسلامی) به وبلاگ خودتان خوش امدید

معیار دوستی با ظالمان از نگاه قرآن و روایات (قسمت اول )

بسم الله الرحمن الرحیم

وَ لا تَرْکَنُوا إِلى الَّذِینَ ظلَمُوا فَتَمَسکُمُ النَّارُ وَ مَا لَکم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لا تُنصرُونَ.(سوره هود آیه 113 )

ترجمه: تکیه بر ظالمان نکنید که موجب مى شود آتش شما را فرو گیرد و در آن حال جز خدا هیچ ولى و سرپرستى نخواهید داشت (واگر به ظالمان تکیه کنید و اعتماد نمائید ) یارى نمى شوید .

در تفسیر نمونه در ذیل این آیه شریفه آمده است :  این آیه یکى از اساسی ترین برنامه هاى اجتماعى وسیاسى و نظامى و عقیدتى را بیان مى کند، عموم مسلمانان را مخاطب ساخته و به عنوان یک وظیفه قطعى مى گوید: به کسانى که ظلم و ستم کرده اند، تکیه نکنید))و اعتماد و اتکاى کار شما بر اینها نباشد)) (و لا ترکنوا الى الذین ظلموا).
)
چرا که این امر سبب مى شود که عذاب آتش ، دامان شما را بگیرد)) فتمسکم النار) ((و غیر از خدا هیچ ولى و سرپرست و یاورى نخواهید داشت )) (و ما لکم من دون الله من اولیاء.((و با این حال واضح است که هیچکس شما را یارى نخواهد کرد)) (ثم لا تنصرون (
بر اساس آیات قرآن و روایات معتبر اسلامی و فرمایشات معصومین علیهم السلام دشمنی امت اسلامی بخصوص ایران اسلامی با آمریکا و اسرائیل یا هر دولت ظالم دیگز تاآن زمانی که آنان حقوق انسانی ملتهای مستضعف جهان را اعم مسلمان و غیر مسلمان پایمال می نمایند وخون انسانهای بیگناه را می ریزند و به ظلم و ستم خود درجهان ادامه می دهند و دست از اسلام ستیزی ودشمنی با مسلمین و مستضعفین جهان برنمی دارند .،  یک دستور دینی و قرآنی است .دوستی باآمریکا واسرائیل خلاف صریح نصوص اسلامی است ،بنابراین اختلافات امت اسلامی ایران و دیگر مردم مسلمان جهان با آمریکا و اسرائیل تنها یک مسئله سیاسی نیست بلکه ریشه اى عقیدتى عمیقی دارد ،زیرا معارف دین ما دشمنى با آمریکا و اسرائیل را الزامى  کرده است.این فرمان خدا است که خطاب به عموم مسلمین امر می فرماید : وَ لا تَرْکَنُوا إِلى الَّذِینَ ظلَمُوا فَتَمَسکُمُ النَّارُ وَ مَا لَکم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لا تُنصرُونَ.

بنا به قول تفسیر نمونه :  مفهوم (( رکون ((از ماده  رکن  به معنى ستون و دیواره هائى است که ساختمان یا اشیاء دیگر را بر سر پا مى دارد، و سپس به معنى اعتماد و تکیه کردن بر چیزى به کار رفته است .سپس می نویسد) :  گرچه مفسران معانى بسیارى براى این کلمه ((رکون )) در ذیل آیه آورده اند، ولى همه یا غالب آنها به یک مفهوم جامع و کلى باز مى گردد، مثلا بعضى آنرا به معنى تمایل و بعضى به معنى ))همکارى (( و بعضى به معنى ))اظهار رضایت (( یا))_دوستى (( و بعضى به معنى ))خیر خواهى و اطاعت (( ذکر کرده اند که همه اینها در مفهوم جامع اتکاء و اعتماد و وابستگى جمع است ))

 بنا بر قول مفسران می توان چمین نتیجه گیری کرد : (شما مؤ منان هرگز به ظالمان ( تمایل . همکاری .  اظهار رضایت . دوستی . خیر خواهی و اطاعت . تکیه و اعتماد پیدا نکنید) که آتش شما را خواهد گرفت ). یک دستور و امری است از جانب پروردگار که هر مسلمان ناگزیر است آن را مراعات نماید و تخطی از آن جایز نیست و خلاف دستور است .

امروزه در جهان ، آمریکا و اسرائیل و... ودوستانش نمونه بارز ظالمان سفاکی هستند که خون بیگناهان را برای منافع مادی خود می ریزند . برای از بین بردن اسلام و قرآن از هیچگونه عملی دریغ نمی کنند .عملکرد مسیحیت صهیونیستی در چند دهه اخیر برای تسلط برجهان گویای این حقیقت است که در برابر اسلام و مسلمین شمیر را از رو بسته اند و بعد ازحادثه 11 سپتامبر که خود برنامه ریز آن بودند  به بهانه مبارزه با تروریست و الغای اینکه مسلمانان را  تروریست اند و باید با تروریست مبارزه کرد  به  اشغال کشورهای اسلامی افغانستان و عراق وکشتار بیگناهان و نسل کشی مسلمانان در فلسطین  نشان بارز اسلام ستیزی استکبار جهانی به رهبری آمریکا و صهیونیسم بین الملل است .

فلسفه تحریم رکون به ظالمان (بنقل از تفسیر نمونه ):  (تکیه بر ظالم ، مفاسد و نابسامانیهاى فراوانى مى آفریند که بطور اجمال بر هیچکس پوشیده نیست ، ولى هر قدر در این مساله کنجکاوتر شویم به نکات تازه اى دست مى یابیم .
 -
تکیه بر ظالمان باعث تقویت آنهاست و تقویت آنها باعث گسترش دامنه ظلم و فساد و تباهى جامعه ها است ، در دستورات اسلامى مى خوانیم که انسان تا مجبور نشود (و حتى در پارهاى از اوقات مجبور هم شود) نباید حق خود را از طریق یک قاضى ظالم و ستمگر بگیرد، چرا که مراجعه به چنین قاضى و حکومتى براى احقاق حق مفهومش به رسمیت شناختن ضمنى و تقویت او است ، و ضرر این کار گاهى از زیانى که به خاطر از دست دادن حق مى شود بیشتر است .
 -
تکیه بر ظالمان در فرهنگ فکرى جامعه تدریجا اثر مى گذارد و زشتى ظلم و گناه را از میان مى برد و مردم را به ستم کردن و ستمگر بودن تشویق مى نماید.
 -
اصولا تکیه و اعتماد بر دیگران که در شکل وابستگى آشکار گردد، نتیجه اى جز بدبختى نخواهد داشت تا چه رسد به اینکه این تکیه گاه ظالم و ستمگر باشد.

 

نظرات 2 + ارسال نظر
امیر حسین دوشنبه 18 اردیبهشت‌ماه سال 1385 ساعت 11:30 ب.ظ http://sahebolamr.blogsky.com

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام
از شما می خواستم که ویلاگ من رو هم به لینک دوستان اضافه کنید.
التماس دعا

علی شنبه 6 بهمن‌ماه سال 1386 ساعت 09:19 ب.ظ http://www.djendj.blogfa.com

اگر مایلید تبادل لینک کنیم در قسمت نظرات وبلاگم نظر بده

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد